Od onog što smo preživeli i lud bi pošašavio – Generacija X, rođeni 70 i neke…

Putovanje kroz vreme možda i bude dostupno ljudskom rodu… Nekad. Zapitete li se koliko njih bi se odvažilo da svrati u naše godine života?

G62kl11D

Mi, rođeni 70 i neke smo poslednji pripadnici Generacije X, ali smo u Srbiji precrtani. Spokojno detinjstvo zamenili su ratovi, hiperinflacija, kriminal, bombardovanje, protesti i more diletanata na vlasti. Zbog njih smo na izborima uvek glasali protiv, oduzeli su nam glas za normalnu budućnost.

Mnoge iz naših generacija su još kao golobrade klince odneli ratovi, ulični obračuni, iznenadne bolesti zbog stresnog okruženja. Dugujemo njima, ali i nama, da negde ostane zapisano šta smo sve preturili preko glave. Izdavači i nisu preterano zainteresovani za dela koja to opisuju. Ne uklapamo se u njihovu koncepciju zatupljivanja i kratke pameti.

Zato sada, kada se bližimo onoj famoznoj granici od pola veka postojanja, dugujemo sebi i našim ispisnicima, koji više nisu sa nama, da ostavimo neki trag putovanja precrtanih generacija Srbije. Možda se ne uklapamo u kontekst, ali smo na to navikli. Uvek smo štrčali. Većina nas se nikada nije uklapala ni u vlasti, ni u ratove, sumrak dostojanstva i vaspitanja. Koristili su nas samo kada je bilo neophodno da se krvari – u uniformama, ili po ulicama…

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s