Nema stvari koja bi bila tako vredna poučavanja kao priroda – Nikola Tesla.

Posečena stoletna stabla na Kališu, Ušću, seku deo Košutnjaka, Ade. Šatro nešto grade, presipaju parice iz džepa u džep. Sa računa jedne, do druge fantomske firme i sve im je malo. Pa, ti sadašnji gradski i politički kerovi oduvek su želeli da budu gradski šmekeri. Oni pravi kojima nije bila potrebna utoka, već su metak čuvali za sve one prelepe Beograđanke i dame sa strane, kad dođu u prestonicu.

Ovi, današnji šmeKEROVI nemaju tu harizmu, nemaju ni taj šlif, ni glanc asfalta pod đonovima, a naslušali su se priča o odvajanjima na Kališu, letnjih avantura po Ušću i Adi, kamel-trofiju na Košutnjaku. Negde iz svog ćoška su zavideli tim facama iz svih delova našeg Beograda, koji su živeli za to da prošetaju najlepšu ribu u kraju. Gledali su, ljubomorisali i odlazili u svoje vašljive sobice da ga bace u nesvest na sve one lepotice kojih je naš grad pun.

Danas, kada su prigrabili vlast, kada misle da u poznim godinama može parama da se kupi šarm, jure one sezonske radnice iz rijalitija, plaćaju stotine evra po satu da bi na sekund čuli da su najbolji, najjači, muškarčine. Ali, takva razonoda brzo iščili iz sećanja, a ostaje žal za svim onim lepoticama iz mladih dana kojima nisu smeli ni da priđu, ili su samo o njima slušali kada su stigli u veliki grad i preskakali tramvajske šine.

Zato je tu osveta. Ona se servira hladna, tek kada se prođe dobar deo životne livade. I danas, šmeKEROVI dođoše na sjajnu ideju, da kada nikad nisu uspeli da opale metak na Kališu, Adi, Ušću, Košutnjaku, poseku svako sećanje svim Beograđanima i Beograđankama na poljupce, milovanja i lepe mladalačke trenutke koje su priživeli na tim mestima. Pominju atrakcije, avione, kamione, milione, ali, ipak, sve se svelo na jedno: OSVETA!!! Nema više drveća na Kališu, Ušću, Košutnjaku, Adi!

Evo Vam ga vi naduvani frajeri i cicke što ste se privatavali na najlepšim mestima u gradu, u prirodi! To je osveta svih onih koji su vam godinama zavideli, koji su ga godinama šiljili na vaše cupi i priče koje su se ispredale o njima. To su vaše nove političke snage, doduše presvučenih dresova od ranije, ali nove…

Nikada nisu bili šmekeri, nikad nisu opalili pošten metak, nikad nisu osetili čar Kališa, Ade, Ušća, Košutnjaka, ali će ostati upisani kao kerovi koji nas ostaviše bez šuma… Pa, barem se KER sadrži u reči šmeKER… I to je nešto.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s