BOT – skraćeni naziv za softverskog robota, odnosno veštački inteligentnog softverskog agenta

Gardijen, onaj sa THE, jedan od najuglednijig britanskih listova još od osnivanja 1821. u Mančesteru, obelodanio je ono što je prosečnom tviterašu puklo pred očima u sekundi sa zvaničnog naloga plave ptičice, da je suspendovano 20.000 naloga u svetu zbog veze sa državnim aparaturama u nekim državama. I ništa tu nama ne bi bilo čudno da na PRVOM mestu ne beše 8.558 povezanih sa srpskom vlašću i naprednjacima! Oni su imali 43 miliJona tvitova! Ej!!! A prosečni tviteraš još ubeđen da značenje naprednjak ide u znak jednakosti sa tehničko-tehnološki nepismen…

Drugi na toj listi su naslednici onog Princa Fejsala, iz Saudijske Arabije sa 5.350 ukinutih naloga, koji su povezani sa Egiptom i Ujedinjenim Arapskim Emiratima u “tričavih” 36,5 miliona tvitova kritikovali Katar i Tursku… A sami Egipćani su imali još jednu operaciju sa 2.541 nalogom, kao i 3.000 vezanih za predsednika Hundorasa Huana Orlanda Ernandeza… Lepo društvo.

I kako u informatici BOT označava mašinu, a u našem, srpsko – političkom mulju to je osoba koja otvara naloge, lažne profile na društvenim mrežama i na kritičke tekstove postavlja pozitivne komentare o vlasti, a na negativne komentare reaguje negodovanjem i odbranom. Klasično dupeuvlakački. To znači da naša mašinerija, sa 43 miliJona tvitova radi za 8.558 sendiča dnevno, što mu dođe, ako je sendvič sa popustom na količinu 100 dinara, negde oko 2.611.000 evra godišnje…
Ili ako verujemo da svaki od botova koji se krije iza po jednog naloga dobija aprilski minimalac, to mu na godišnjem nivou izađe 26.428.600 evrića. To mu dođe oko 1,6 evra po tvitu… Pa gledaj. I ko sve to plaća? Nije valjda iz našeg budžeta, od naših poreza?!?

Moja baba, borac koji nikad nije oćutao nijednoj vlasti, da je živa, pitala bi jednostavno, narodski: “Je l’ su vam svrake popile mozak?” Da je živa i spakovana u karantin već nedeljama, sigurno bi modernije postavila pitanje: “Je l’ vam ta plava ptičica, taj Tviter, popio mozak?”

Da l’ je svraka, il’ plava ptičica, baš je svejedno, jer je ova srpska mašina na sendvič mnogo bre skupa… Paprena! I ko je taj Princ Blesan od Saudi Srbije kome je to palo na pamet?

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s