Vaskrs – najveći i najsrećniji je hrišćanski praznik kojim se
proslavlja Isusov povratak u život, vaskrsenje

Pišem Vam ovo pismo uoči ovog našeg Velikog petka, da bude prvo koje ste dobili ove godine i kako biste obratili pažnju kad sledeći put budete dolazili u Srbiju. Ovde vam je sve isto, a više ništa nije k’o onomad, krajem decembra i početkom januara. Znam, znam da Božić Bata u januaru ima više posla od Deda Mraza u decembru, al’ hrišćani smo, pa rekoh da se pomognemo.

Naša Srbija se priključila Korona carstvu, kao i većina zemalja na svetu, ali kao što nam dolikuje sa našim vođom, i ovoga puta mi smo brži, bolji i jači nego iko na planeti! Doduše, sprdasmo se malo na početku, jer jebiga, Srbima niko još nije doakao od kad je sveta i veka, ali i kao svaki drugi narod vođen brigadom diplomiranih doktoranata sa nekog trenda, brzo smo podvili rep i gurnuli glavu pod Koronine skute. I da pokažemo koliko smo privrženi zatvorismo sve. Baš SVE! I pljujemo one malobrojne koji to nisu uradili.

Kad budete došli sledećeg puta, teško da ćete da nas prepoznate. Zato, kad stignete, ne čekajte penzionere da izađu da pipaju lebac ili da skoknu da se vide s lekarom da im ostavite nešto pod badnjak ili jelku. Oni su kod kuće, već dugo, od proglašenja Korona carstva. A ko od njih i pretekne ne verujem da će ni da Vas prepozna. Tako, pod ključem, tu su najbolji. Ako i ne preteknu, glasaće i dalje, a neće opterećivati državni budžet.

Doduše, ovi zatvoreni penzioneri, bez obaveza i kontakata, brže će da senile, samim tim i da zaboravljaju. Zato ti koji zaborave da moraju da sede u kući, izaći će na ulicu, popasti kaznu od 150 ‘iljadarki, napuniti budžet, a neće se ni setiti zbog čega posle nemaju ‘leba da jedu, pa će opet dizati vođu u nebesa. Opet, pobeda za državu.

A budžet nam desetkovan. Oni sitni preduzetnici, ona bagra koja se drznula da bude van kontrole i nešto radi za sebe, e ni njih više nema. I oni što su radili za njih, sad su po biroima i vuku za rukav za neki posao u ovim korporacijama. Jeste, plaćali su porez, al’ bez mase penzionera, nema potrebe da popunjavaju budžet. Ali zato jeVtine radne snage za investitore iz inostrastva, kojima možemo po 30 puta da otvaramo fabrike čak i kad ne rade, ima na kile. Njihova deca umesto igračaka, možda vam budu naručivala poneki kolač, slatkiš, ili beli ‘lebac.

Tu je i ono naše – gostoprimstvo. Znaš, ljubljenje, grljenje, pa svi zajedno za sto. Ako ste mislili da će to da vas dočeka, pečenje, rakija, pivo, jebiga, norveška distanca! Na dva metra, eventualno gurkanje laktom, a od krljanja više ništa. Ne tri puta, nego nijedom! I decu je bolje da nam zbrčkaju u epruveti. Manje će nas biti. Mesta za novi narod kol’ko ‘oćeš.

Ukoliko mislite da su zbog svega ovoga svi u crkvama, e pa tu ste se gadno zajebali. Porte puste na Vaskrs, k’o onomad Vatikan na Uskrs. Zato pamet u glavu pre nego što se sjurite ka Srbiji. Pošto imate više od 65 godina, ako vas uhvate, ne gine vam zaključavanje doveka, ali šta vas briga, ionako bela dana niste nikad videli jer radite samo noću. Ako i planirate da se prošvercujete obavezno kupite masku kod Kineza i gumene, a ne te vaše rukavice, pa možda i prođete kao mlađi. Samo obratite pažnju na policijski čas. Jer i tad ne smete da se smucate. Osim ako umesto Deda Mrazovih irvasa ne uzmete neko kučence, pa da ga prošetate od 23 do 01. Jer, ako vas u’vate, odraće vam kaznama kožu s’ leđa, nećete imati ni za ženin poklon.

Ni mi nemamo više da kupimo poklon ženama, a i ne želim od vas da tražim bilo kakav poklon da donesete. Dođite i odnesite, sve ove naše politikantske doktore s vlasti, sve lažne popove iz raznoraznih službi, nama će to da bude najbolji poklon za Božić.

A Vaskrs, tužan. Najtužniji. Prvi put ga slavimo bez porodice…

Vaša

GeneracijaX

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s